Menu

ZUPY

Flaki po warszawsku
Rosół z makaronem
Rosół z uszkami
Krem z pieczarek
Krem z pomidorów
Chłodnik litewski
Zupa węgierska
Zupa gulaszowa
Zupa grzybowa
Barszcz czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kołdunami
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

DANIA GŁÓWNE Z WIEPRZOWINY

Kotlet schabowy
Cordon Blue z szynka i serem żółtym
Karkówka po myśliwsku
Szaszłyk po warszawsku
Schab w sosie kurkowym
Stek duszony w sosie własnym
Schab ze śliwką w sosie
Polędwiczki wieprzowe w sosie rozmarynowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Schab nadziewany pieczarkami
Żeberka z kapustą

Golonka z kapustą zasmażaną

DANIA GŁÓWNE Z DROBIU

De-Volaille z masełkiem
De-Volaille z pieczarkami lub żółtym serem
Filet z kurczaka w sezamie
Pierś z indyka z ananasem zapiekana z żółtym serem
Udko pieczone po polsku
Udko faszerowane na ostro
Pieczeń z indyka ze szpinakiem
Szaszłyk z kurczaka z boczkiem, cebulą i papryką
Szaszłyk z indyka z papryką i ananasem
Zraziki z indyka
Eskalopki drobiowe w sosie koperkowym
Pierś z kurczaka zapiekana z porem i żółtym serem
Kaczka pieczona na jabłkach z żurawiną (dopłata 10 zł za porcję)

Kurczak gotowany z ryżem w białym sosie

DANIA GŁÓWNE Z RYB

Sola w panierce z cytryną
Filet z morszczuka smażony z cytryną
Filet z morszczuka z brokułami i sosem szafranowym

PRZEKĄSKI RYBNE

Filet z łososia w galarecie
Ryba po grecku
Roladki z łososia z musem koperkowym
Roladki z łososia ze szpinakiem
Jajka z kawiorem i cytrynką
Śledź po japońsku
Śledź w trzech smakach – w oleju, w śmietanie, po kaszubsku
Tymbaliki z łososia
Filet z pstrąga z sosem pieprzowym w galarecie

Klopsiki rybne w jarzynach lub zalewie słodko kwaśnej

Łosos grilowany (dopłata 5 zł za porcje)

PRZEKĄSKI MIĘSE

Schab po warszawsku
Schab z salami
Różki z szynki z musem
Polędwiczki wieprzowe w sosie
Pierś z kurczaka z brzoskiwnią w galarecie
Jaja faszerowane szynką, pieczarkami lub majonezem
Jaja faszerowane tuńczykiem i czerwoną fasolą
Jajka w szynce na sałatce jarzynowej
Nóżki wieprzowe w cytrynką
Tymbaliki z kurczaka
Karkówka z musem czosnkowym
Półmisek mięs pieczonych i wędlin: karkówka,
schab ze śliwką i morelą, rolada boczkowa, pasztet,
kabanosy, szynka, salami

PRZEKĄSKI CIEPŁE

Pierogi z mięsem
Pierogi z kapustą i grzybami
Polędwiczki drobiowe w cieście piwnym
Cepeliny z mięsem i cebulką
Chilli Con Carne – wieprzowina, wołowina, pomidory, cebula
Kurczak w sosie curry
Frytki ze schabu w kurkach (w sezonie)
Gulasz

SAŁATKI

Jarzynowa z groszkiem
Grecka z serem Feta
Nicejska z tuńczykiem – tuńczyk, kukurydza, kapusta pekińska, ogórek konserwowy,
papryka świeża + sos czosnkowo – koperkowy
Z grillowanym kurczakiem lub indykiem – ogórek świeży, pomidor, papryka, sałata lodowa
+ sos czosnkowo – majonezowy
Brokułowa – brokuły, pomidor, sałata lodowa, jajko, fasola czerwona + sos vinegrette z
ziołami
Amerykańska z salami – salami, kukurydza, sałata pekińska, ogórek świeży i konserwowy
+ sos majonezowo – pieprzowy
Meksykańska z fasolą – szynka, fasola czerwona, papryka, pomidor, cebula
+ sos keczupowo – majonezowy
Hawajska z ananasem – indyk, seler naciowy, ananas, kukurydza, brzoskwinia
+ sos majonezowo – ananasowy
Morska z cytrynką – kraby, krewetki, ogórek świeży, cebula, pomidor, papryka
+ sos czosnkowo – koperkowy
Śledziowa pod pierzynką – por, marchew, jajka
+ sos majonezowo – pieprzowy

DODATKI 1

Pieczywo
Chrzan

Musztarda

Ogórek i papryka konserwowa
Warzywa świeże: pomidor, ogórek, dymka

DODATKI 2

Ziemniaki z wody z koperkiem
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki półksiężyce w łupinach
Ziemniaki puree
Kasza gryczana z boczkiem i cebulką podsmażana
Ryż
Frytki
Kluski śląskie
Kopytka
Kopytka opiekane
Placki ziemniaczane
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Warzywa gotowane: brokuł, kalafior, marchewka
Marchewka z groszkiem
Pieczarki po węgiersku
Pieczona cukinia z pomidorem i serem pleśniowym

SURÓWKI

Z marchwi z dodatkiem jabłka
Z czerwonej kapusty
Z białej kapusty
Z selera
Z pora
Z buraczków
Z ogórków kiszonych
Wiosenna
Mizeria

PATERA CIAST I OWOCÓW

Siedem rodzajów ciast domowych do wyboru: szarlotka, sernik z brzoskwinią, toffi, makowiec, szarlotka z bezą, w-z, snkickers, sernik z rodzynką, sernik na zimno, krecik, sernik krakowski, babeczki z owocami, napoleonka
Słodycze
Owoce sezonowe

NAPOJE BEZALKOHOLOWE

Coca – Cola, Fanta, Sprite – butelki 1 l
Soki owocowe w dzbankach – jabłkowy, pomarańczowy, z czarnej porzeczki
Napoje gorące: kawa z ekspresu i herbata
Woda gazowana w butelkach i niegazowana w dzbanku z cytryną i miętą

DODATKI EKSTRA

Szarlotka z lodami i cynamonem – 7 zł / porcja
Płonący puchar lodowy owocami i bitą śmietaną – 7 zł / porcja
Carpaccio owocowe z sorbetem truskawkowym – 7 zł / porcja
Sękacz królewski weselny – 270 zł / 5 kg
Fontanna czekoladowa – 1200 zł
Tort – 60 zł / kg
Stół wiejski – 600

Stół tematyczny (do uzgodnienia)
Prosię pieczone faszerowane kaszą na gorąco – 1200 zł / 70 porcji
Drink Bar – 1000 zł
Pokaz sztucznych ogni – 2200 zł / 5 min
Pokrowce – 10 zł / sztukę
Dekoracja z żywych kwiatów – za dopłatą

Comments are closed.